Bezorgen en retourneren

WIJN BEZORGEN

Doorgaans wordt uw bestelling binnen 1 werkdag, maar sowieso binnen 3 werkdagen bij u afgeleverd na ontvangst van uw betaling. Mocht de levertijd onverhoopt langer zijn, zullen wij u hier zo spoedig mogelijk over informeren. Als bijdrage aan de verzendkosten hanteren wij een tarief van €6,95 voor verzendingen in Nederland. Verzending in Nederland is gratis bij een bestelling van €125,- of meer!
Voor de waddeneilanden, Belgie en Duitsland hanteren wij de volgende tarieven:

  • Waddeneilanden: €14,90
  • Belgie: €11,50
  • Duitsland: €16,50

De tarieven voor bezorging in andere landen van Europa zijn op aanvraag.

Voor al onze zendingen maken wij gebruik van DPD en Vinologix. Vinologix is een dienstverlener die in samenwerking met DPD ervoor zorgt dat uw wijnpakketten op een veilige, gemakkelijke, snelle en voordelige wijze bij het door u opgegeven afleveradres worden bezorgd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale, voor wijn ontworpen verzenddozen. Het gebruik van deze speciale verzenddozen is cruciaal, aangezien deze de veiligheid van uw wijnen garanderen. Minimaal breukrisico dus. Mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan, ook dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Al uw zendingen worden verzekerd verzonden. Tot aan de deur bieden wij garantie op eventuele breukschade veroorzaakt tijdens het vervoer. U hoeft uiteraard nooit voor de kosten op te draaien als er sprake is van breukschade.
Zodra u een mail van Wijnwinkel Meer Wijn heeft ontvangen dat het pakket is verzonden, kunt u er van op aan dat het pakket binnen 1-2 werkdagen op het afleveradres bezorgd zal worden. In deze mail staat ook hoe het pakket via track and trace is te volgen, zodat u goed kunt anticiperen op de bezorging.
PostNL doet standaard 2 afleverpogingen inclusief buren levering. Mocht u geen buren levering willen, dan kunt u dit aangeven bij de bestelling bij de bestelnotities. Mocht het pakket na 2 afleverpogingen niet afgeleverd kunnen worden, dan gaat het pakket naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt van PostNL. De bezorger laat u dit weten door middel van een briefje in de brievenbus. Uw pakket wordt daar 14 dagen bewaard, alvorens het retour afzender gaat.

WIJN RETOURNEREN

Wanneer u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over uw bestelling dan kunt u deze binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren. U kunt dan kiezen voor een vervangend product of u kunt de bestelling of een gedeelte hiervan retourneren. De waarde van de geretourneerde producten zal samen met eventuele verzendkosten die u heeft betaald om de producten te ontvangen uiterlijk 14 dagen na het ontvangst van de producten aan u terugbetaald worden. Ook de retourkosten nemen wij voor onze rekening, wij sturen u een adreslabel van DPD op dat u op het pakket kunt plakken. U kunt het pakket dan bij een DPD afhaalpunt brengen. Voorwaarde is wel dat de aankoop ongeopend in originele staat en verpakking is (indien redelijkerwijs mogelijk).

Indien u de wijn wilt retourneren verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Voorwaarden voor het retourneren:

  • Wij vergoeden alleen de ongeopende flessen wijn.
  • Indien u wijn wilt retourneren dient u vooraf altijd eerst contact met ons op te nemen zodat wij u een adreslabel van DPD kunnen sturen.
  • Wij verzoeken u om, indien mogelijk, de wijnen in de originele verzenddoos te retourneren. Dit omdat onze wijnen verzonden worden in speciaal voor wijn ontworpen verzenddozen zodat het risico op breuk minimaal is.
  • U kunt kiezen of u t.w.v. het bedrag van uw bestelling vervangende wijnen wilt of het volledige aankoopbedrag, inclusief evt. verzendkosten, terug wilt. Meer Wijn vergoedt alle betalingen van u, inclusief eventuele leveringskosten door ons in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop u de herroeping meldt. Meer Wijn behoudt zich het recht voor te wachten met terugbetalen totdat het product ontvangen is in ons magazijn of totdat u aan kunt tonen dat u het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere betaalmethode. De terugbetaling is kosteloos voor u.